مورد علاقه ها 0

تاثیر مصرف گیاه پنیرک در درمان سرفه و ناراحتی های معده

پنیرک


پنیرک

نام علمی: .Malva sylvestris L
نام خانواده: Malvaceae

منشاء اصلی پنیرک آسیای میانه است که بصورت گیاه یکساله، دوساله و بندرت چندساله یافت میشود البته انواع گونه های وحشی آن در اروپای مرکزی و جنوبی، آفریقای شمالی و غربی، آفریقای جنوبی، اسیای مرکزی و شرقی، آمریکای مرکزی، شمالی و جنوبی و همچنین استرالیا پراکنده است. پنیرک معمولی یا خطمی گیاهی علفی با ساقه منشعب به ارتفاع ۳۰ تا ۸۰ سانتی متر است که دارای برگ های متناوب مدور با بریدگی های عمیق ۵ الی ۷ قسمتی و دمبرگ بلند و گل های درشت به رنگ ارغوانی و صورتی مایل به بنفش می باشد. ریشه آن کم و بیش منشعب، مخروطی شکل و راست است میوه آن کپسول گرد یا شیزو کارپ می باشد. جمع آوری گل های زودرس قبل از باز شدن کامل آنها و در فواصل ماه های خرداد تا اوایل تیرماه و برگ های آن در طول خرداد ماه صورت می گیرد.

ترکیبات شیمیایی پنیرک

موسیلاژ، آنتوسانین، تانن، گلیکوزید مالوین، ریبوفلاوین، مواد تلخ و اسانس فرار از جمله مواد مؤثره گیاه پنیر ک محسوب می شوند.


خواص پنیرک

خواص دارویی و درمانی پنیرک

مواد مؤثره پنیرک در معالجه سرفه و درمان زخم های معده و ناراحتی های گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین این گیاه بعنوان خلط آور عمل می کند. از دیگر خواص مهم پنیرک می توان به مواردی نظیر معالجه عفونی، سرفه، لوزه، ملین و مجاری فوقانی تنفسی اشاره کرد. توصیه می شود خانم هایی که قصد باردار شدن دارند، از برگ تازه و چای برگ های خشک پنیرک کبیر استفاده نکنند.

طرز مصرف پنیرک

از این گیاه معمولا به شکل دم کرده (یک لیتر آب سرد را روی یک مشت از گیاه ریخته و آن را ۲ الی ۳ دقیقه میجوشانند) جهت کمپرس کردن آبسه ها، کورکها و جوش ها استفاده می شود. از برگ های تازه این گیاه در ساخت ترشی ها و سالادها و از برگ های خشک آن در چای استفاده می شود.



 
مشاوره رایگان روابط جنسی

مشاوره رایگان

جهت مشاوره رایگان شماره تلفن همراه خود را ثبت نمایید.


3872
1
 
4
دیدگاه ها