مورد علاقه ها 0

خواص معجزه گر سنبل الطیب و مضرات مصرف آن

خواص سنبل الطیب

سنبل الطيب

نام علمی Valeriana officinalis • :خانواده: Valerianaceae

منشأ اصلی این گیاه نواحی معتدل اروپا و آسیا گزارش شده است. سنبل الطیب یا علف گربه گیاهی علفی و چند ساله است که ارتفاع ساقه آن به ۲ متر هم می رسد. ساقه های گیاه ،راست، کوتاه، استوانه ای، میان تهی بوده و برک برگهای آن متقابل با برگچه هایی به تعداد ۱۱-۷ تا بیشتر دارد. برگچه ها نوک تیز، دندانه دار و به شکل بیضی کشیده هستند. گلهای گیاه به رنگ سفید یا صورتی با بوی مطبوع و دارای ریزوم قهوه ای رنگ می باشد. گلهای سنبل الطیب لوله ای با جام قیفی بصورت گروهی، چتری یا خوشه ای دیده می شوند.
در سال اول رویش برگهای طوقه ای تشکیل شده و گیاهان پس از گذراندن سرمای زمستان در ساقه می روند ریشه گیاه دارای ریزومی کوتاه و استوانه ای شکل بوده که از آن انشعابات متعدد گوشتی و استوانه ای شکل خارج می شود. زمان گلدهی گیاه بین خرداد تا تیرماه اتفاق می افتد. برداشت محصول در هر سال از شهریور تا مهرماه و یا قبل از گلدهی در ماه های اسفند و فروردین انجام می گیرد.
سنبل طیب

ترکیبات شیمیایی سنبل الطيب

ترکیباتی نظیر اسانس روغن فرار ،گلیکوزید ، والرین ، بورنیل ،کامفن ، رزین تانن، بالدريان، والمان کاردیوزان و بالدریپاران از مهمترین مواد موثره سنبل الطیب محسوب می شوند.

خواص دارویی و درمانی سنبل الطيب

این گیاه به عنوان آرام بخش، ضد اسپاسم، شیرافزا، ضد صرع، ضد تشنج، ضد افسردگی، برطرف کننده شب ادراری، رفع کننده اختلالات عصبی، کاهنده فشار خون، تقویت کننده نیروی بدن، خرد کردن سنگ مثانه، التيام زخم ها، ضد نفخ، رفع قرمزی چشم، مسکن اعصاب، ضد هیجان و اضطراب محسوب می شود.
خواص سنبل طیب

طرز مصرف سنبل الطيب

دمکرده یک قاشق مرباخوری از خرد شده گیاه را در آب سرد ریخته و می جوشانند.
این ترکیب بدست آمده برای حالات عصبی، بیخوابی ملایم و اختلالات عصبی قلب موثر واقع می شود. مصرف جوشانده سنبل الطیب با آب گشنیز در درمان ریزش مژه ها تقویت بینایی موثر بوده و شستن چشم ها با این جوشانده باعث مرتفع شدن قرمزی چشم خواهد شد.
مصرف پودر ریشه گیاه با افسنطین باعث افزایش اشتها و تقویت معده می شود.
کمیسیون E مصرف ۲ تا ۳ گرم ریشه خشک در هر فنجان آب را برای چند بار مصرف در روز مجاز میداند و ۴ تا ۸ میلیلیتر از تنتور برای سه بار در روز را توصیه کرده است.
مصرف سنبل الطیب طبی برای کلیه ها مضر بوده و لذا باید آن را به همراه کثیرا مصرف نمود.
همچنین زنان باردار و شیرده نباید از سنبل الطیب استفاده کنند.

 

مشاوره رایگان روابط جنسی

مشاوره رایگان

جهت مشاوره رایگان شماره تلفن همراه خود را ثبت نمایید.




4021
1
 
9
دیدگاه ها