مورد علاقه ها 0

آیا واقعا کرفس لاغر می کند؟

خواص کرفس

کرفس

نام علمی: Apium graveolens
خانواده: Apiaceae

این گیاه در سواحل دریای مدیترانه و در نواحی مختلف اروپا آمریکای جنوبی آفریقا، آسیا و همچنین ایران پراکنده است. کرفس گیاهی دوساله است که در سال اول برگ و در سال دوم ساقه هوایی گل دهنده تولید می کند. ارتفاع این گیاه بین ۶۰-۲۰ سانتی متر متغیر است. کرفس دارای ساقه ای منشعب، برگهای شفاف و نسبتاً ضخیم و گلهای کوچک به رنگ سفید یا سفید مایل به سبز و بصورت مجتمع می باشد. این گیاه دارای ریشه راست بطول ۶۷ سانتی متر است که از اطراف آن ریشه های جانبی متعدد و از قسمت انتهایی آن ساقه های تو خالی شیاردار خارج می شود. بهترین زمان برداشت کرفس بعد از مرحله گل دهی در سال دوم می باشد.

ترکیبات شیمیایی کرفس

اسانس های روغن فرار شامل ،لیمونن ،سلنین آلفا و بتا ،ادسمول ،سانتالول فتاليدها، فوراتو كومارين فلاونوئیدها ،آسپاراژین اسیدهای رزینی اسیدهای چرب ویتامین های ،C، B، A، مواد معدنی نظیر فسفر،
سیلیس و ... می باشد.
خواص کرفس

خواص دارویی و درمانی کرفس

ضد رماتيسم، ضد التهاب، مدر، ضد نفخ، ضد تشنج، آرام بخش، کاهنده فشار خون، تب بر، مقوی معده، رفع ناراحتی های عصبی، نقرس و لاغر کننده می باشد.

طرز مصرف کرفس

یکی از مهمترین مواد استفاده کرفس در درمان خیز عمومی بدن استقساء(آب آوردگی بدن بویژه درنواحی قلب و کبد) می باشد. از شیره برگ کرفس به مقدار ۶۰-۳۰ گرم در روز بعنوان مدر و مقدار ۲۰۰-۱۰۰ گرم بعنوان تب بر استفاده می شود. گرد تخم کرفس جهت درمان آرتروز و نقرس مورد استفاده قرار می گیرد. غرغره دهان با مخلوط آب کرفس و آبلیموی تازه باعث رفع گلودرد چرکی شده و شستن موها با آب کرفس موجب تقویت موهای سر و جلوگیری از ریزش می شود. ضماد برگ آن با سرکه در درمان جوش صورت کاربرد دارد. از دم کرده ریشه کرفس با نسبت ۲۰ در هزار بعنوان مدر استفاده می شود.

 

مشاوره رایگان  طب سنتی

مشاوره رایگان

جهت مشاوره رایگان شماره تلفن همراه خود را ثبت نمایید.





1774
2
 
15