در حال بارگزاری
تازه وارد هستید؟
برای تکمیل عملیات خود ثبت نام کنید
برای عضویت در سایت شماره همراه خود را وارد نمایید تا رمز عبور برای شما ارسال شود.
عضو هستید؟
برای تکمیل عملیات خود وارد شوید
فراموشی رمز عبور
بدترین تبی که به آن دچار شدم در سال ۱۹۶۱ در پاناما بود، که عضوی از گروهی تحقیقاتی شامل یک جغرافیدان، متخصص آب شناسی، و بوم شناس مشهور مناطق گرمسیری، دکتر لس هولدريج، بودم .در فواصل کارهای تحقیقاتی در میان بوته ها و درختان وحشی نواحی مرزی، در یک خانه محقر اجاره ای سکونت می کردیم. گاهی آب خالص باران برای نوشیدن داشتیم، و به ندرت وقتی کارخانه برق شهر کار می کرد، برق داشتیم. یک روز، پس از بازگشت به خانه، ناگهان دچار تب و لرز متناوب شدم. رفقایم گفتند چند ساعتی هم دچار هذیان شده بودم. در مواقعی که حالم بهتر می شد، فکر می کردم مالاریا گرفته ام، چون تب و لرز متناوب برجسته ترین نشانه این بلای گرمسیری است، ولی پزشکی در آنجا نبود تا بیماری را تشخیص دهد. خوردن داروی ضد مالاریا را شروع کردم، با این تصور که دارویی که انگل مالاریا را می کشد ممکن است بتواند ریزسازواره های بیماری زای دیگری را هم که وارد بدن من شده اند نابود کند. علت تب من هر چه بود، قرص های ضدمالاریا آن را از بین بردند، قبل از آن که مرا از بین ببرد. حالا بیش از چهل سال از آن گذشته است و من از وزارت کشاورزی و مأموریت هایی که مرا به نواحی بیگانه می برد بازنشسته شده ام. ولی بانک اطلاعاتی دلخواهم روی شبکه اینترنت و در دسترس همه علاقه مندان است. شما هم می توانید صدها گیاهی را که می گویند تب را کاهش می دهند در آن پیدا کنید. ولی برای این که دچار تب اینترنت نشوید، من مهم ترین آنها را در اینجا معرفی می کنم.
شناخته شده ترین داروی ضدتب آسپیرین است، که از سالیسیلات های موجود در پوست درخت بید و گیاهانی دیگر گرفته شده است. من دیده ام که بید در همه جا می روید. سال ها پیش از این که شرکت داروسازی بایر آسپیرین طبیعی را به صورت قرص درآورد، درخت بید از نواحی نزدیک قطب شمال تا مناطق گرمسیری استوا روییده و توسط میلیون ها نفر از اقوام بومی استفاده می شد. گرچه ساليسيلات ها برای من گیاه شناسی بسیار آشناست، باید بگویم که هر نوع طبیعی آن به این سادگی ها نیست, اسید سالیسیلیک دمای بدن را پایین می آورد. ولی همین ماده باعث می شود تا دمای سیاه تا حد معینی بالاتر از دمای محیط شود، دليل ذوب شدن برف های اطراف برخی گیاهان در وسط زمستان همین سالیسیلات هاست. دلیل آن را نپرسید، چون جای آن ابنجا نیست. سالیسیلات ها تلخ مزه اند، مثل تعداد زیادی از مواد گیاهی ضد تب دیگر. به نظر می آید این مزه همه گیاه دارو های شفابخش است. من ۲۵ گیاه درمان کننده مالاریا فقط در ناحیه ای از مکزیک می شناسم، که فقط یکی از آنها تلخ مزه نیست. بنا بر این، اگر می خواهید با گیاه تب را پایین بیاورید، باید خودتان را برای داروی طبیعی تلخ آماده کنید. چون عموما تب را نشانه وجود عفونت می دانند. گاهی پایین آوردن آن اشتباه است. تب تا درجه معینی برای بدن مفید است. بیشتر ریزسازواره های موجب بیماری ها در چنین دمایی از بین می روند. پس تب یکی از راه هایی است که دستگاه ایمنی بدن با آن سعی در گشتن مهاجمان بدن دارد. اشکال در اینجاست که طولانی شدن تب بالا ممکن است خود ما را هم بکشد. قاعده کلی این است: هر تبی را بلافاصله پایین بیاورید. وقتی به حد ناراحت کننده ای رسید آن را درمان کنید. در مورد تب های بالا (بالاتر از ۳۹ درجه سانتی گراد) باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. برای پایین آوردن تب های خفیف تر (38) می توانید آسپیرین، استامینوفن، یا ایبوپروفن بخورید. یک نکته احتیاطی را هم در نظر داشته باشید، بیشتر تب های خوش خیم ظرف یکی دو روز برطرف می شوند. اگر هر تبی، حتى تبهای خفیف، بیش از ۴۸ ساعت پایدار بماند، حتما به پزشک مراجعه کنید.
وقتی ثابت شد که بید، مسکنی خوب و تب بر است، مصرف آن در سراسر انگلستان، اروپا، و آمریکا گسترش یافت. ترکیب فعال ساليسين موجود در بید در سال ۱۸۳۰ استخراج گردید و شرکت بایر آلمانی سالیسین را به صورت آسپیرین درآورد. آسپیرین جدید شرکت بایر در سال ۱۸۹۰ به بازار آمد و به سرعت یکی از داروهای جهانی گردید. ولی هنوز هم می توانید مثل من از پوست بید استفاده کنید. با یک یا دو قاشق مرباخوری خشک کرده پوست بید در یک فنجان آب جوش چای درست کرده و بگذارید ۲۰ دقیقه خیس بخورد. می توانید برای برطرف کردن تلخی آن دارچین، زنجبیل، بابونه، یا گیاهان معطر دیگر اضافه کنید.
جهت مشاوره رایگان شماره تلفن همراه خود را ثبت نمایید.