مورد علاقه ها 0

خواص گوناگون شاتره برای درمان بیماری ها

خواص شاتره

شاه تره

نام علمی Fumaria officinalis خانواده: Fumariaceae
پراکندگی شاه تره در برخی از کشورهای اروپایی بخصوص انگلستان و کشورهای آسیایی نظیر هندوستان پاکستان و ایران می باشد. شاه تره گیاهی علفی، یکساله است که ارتفاع آن متغیر بوده و دارای ریشه دراز و ساقه کوچک و زاویه دار به حالت خوابیده بر روی زمین می باشد. این گیاه دارای برگ های منقسم به تقسیمات باریک و فراوان به رنگ سبز آبی و گلهای کوچک به رنگ قرمز روشن یا سفید مایل به قرمز و بصورت مجتمع خوشه ای می باشد. زمان برداشت محصول از اواخر خرداد تا شهریور می باشد.

ترکیبات شیمیایی شاتره

از مواد موثره شاه تره میتوان به الکالوئیدهای ایزوکوئینولین ،فومارین اسید آلی بنام اسید فوماریک، یک ماده تلخ، املاح معدنی نظیر نیترات سدیم، پتاسیم و کلرور کلسیم اشاره کرد.

خواص دارویی و درمانی شاتره

شاه تره طبی مدر، قاعده آور، صفرا بر، اشتها آور، تصفیه کننده خون بوده و ملین، تقویت کننده بدن، رفع بیماری های جلدی، رفع خارش ، تقویت کننده معده و کبد، رفع بی خوابی، یبوست، فشار خون، کلسترول و و هاضمه می باشد.
خواص شاتره

طرز مصرف شاتره

دمکرده یا جوشانده ۲۵-۲۰ در هزار گیاه تازه یا ۶۰-۵۰ در هزار گیاه خشک به مقدار یک فنجان قبل از غذا بعنوان مقوی و تصفیه کننده خون صرفاً به مدت ۸ روز مورد استفاده قرار می گیرد. جویدن شاه تره باعث رفع التيام جراحات ،دهان زبان و استحکام لثه و دندان شده و همچنین غرغره آن موجب از بین رفتن جوش ها شده و مالیدن آن بر انگشتان خارش را از بین برده و کشیدن آن بر روی چشم باعث تقویت بینایی و ممانعت از اشک ریزی زیاد می.شود کمیسیون E مصرف روزانه ۶ گرم گیاه خشک را توصیه کرده است. مصرف شاه تره به تنهایی برای ریه و معده مضر بوده و باید آن را به همراه کاسنی استفاده نمود. همچنین توصیه شود بیماران مبتلا به حصبه و خانمهای باردار از مصرف شاه تره خودداری کنند.


مشاهده فیلم خواص شاه تره به صورت خلاصه در کلیپ زیر


1950
1
 
12
دیدگاه ها