مورد علاقه ها 0

روش های جدید برای خلاص شدن از شر جوش و آکنه

جوش و اکنه

علت پدید آمدن جوش و آکنه

آکنه اغلب به صورت نقاط سرسیاه، نقاط سرسفید و جوش های چرکی بروز می کند. جوش صورت با آکنه یکی از بزرگترین مشکلاتی است که نوجوانان را گرفتار می کند و متاسفانه درست زمانی به سراغ آنها می آید که بیش از هر وقت دیگر نگران زیبایی وضع ظاهر خود هستند. آکنه یک بیماری التهابی مزمن پوست است که اکثرا در دوران نوجوانی مزاحمت ایجاد می کند اما گاهی به طور متناوب در سراسر زندگی بارها و بارها فرد را گرفتار می کنند. اکنه در دختران در سنین پایین تری نسبت به پسران بروز می کند ولی در پسران معمولا تظاهرات بسیار شدیدتری دارد. به طور کلی علائم و نشانه های متغیر آکنه در افراد مختلف متفاوت است و می تواند از خفیف تا بسیار شدید باشد. اگر والدین یا اقوام نزدیک شما در دوره ای از زندگی خود دچار نوع شدید آکنه شده باشند به شما توصیه می کنیم که بیشتر مراقب پوست خود باشید چون در آن صورت احتمال درگیری شدید پوستی در شما از بقیه بیشتر خواهد بود. نقطه های سرسفید، نقطه های سرسیاه آکنه اغلب به صورت نقاط سرسیاه، نقاط سرسفید و جوش های چرکی بروز می کند. غدد چربی در تمام سطوح پوست شما به غیر از کف پا و دست وجود دارد. اما بیشترین تراکم آنها در صورت، سینه، پشت و شانه ها است. کار این غدد، ترشح چربی است. چربی تولید شده توسط مجاری چربی به سطح پوست راه یافته و به طور طبیعی روی پوست را می پوشاند.   
مشاوره رایگان طب سنتی

مشاوره رایگان

جهت مشاوره رایگان شماره تلفن همراه خود را ثبت نمایید.


در دوران نوجوانی به علت تغییرات ناگهانی که در سطح هورمون های جنسی رخ می دهد، غدد سباسه، تحریک می شوند و چربی بیش از حد تولید می کنند. این چربی زیادی مجاری انتقال چربی را مسدود می کند و به این ترتیب جوش های سرسیاه تولید می شوند. وقتی که چربی باقیمانده و لایه های مرده پوست نتوانند به بیرون پوست راه یابند، توسط باکتری هایش که به طور طبیعی در غده وجود دارند، عفونی می شوند و جوش های سر سفید را ایجاد می کنند. گاهی نیز چربی ترشح شده فضای اطراف فولیکول مو را اشغال می کنند در نتیجه مو نمی تواند از پوست خارج شود و باکتری های موجود در پوست داخل منافذ مسدود شده و آنجا ایجاد عفونت و التهاب و جوش های چرکی می کند.در آکنه شدید ممکن است کیست و آبسه هم دیده شود. کیست توموری بزرگتر، سفت تر و عمیق تر از جوش معمولی است و در اغلب موارد خطرناک است. بعضی از کیست ها تا زیر سطح پوست انتشار می یابند و پاره می شوند و به این طریق عفونت را در زیر پوست منتشر می کنند. جای این جوش ها معمولا روی پوست باقی می ماند.
آبسه یک ناحیه عفونی متورم و ملتهب و بسیار دردناک است که حاوی چرک فراوان است. خوردنی ها و نخوردنی های آکنه آیا تغذیه در ایجاد آکنه تاثیر دارد؟ شاید این شایع ترین سوالی باشد که یک متخصص پوست از بیمار خود می شنود. « با این همه جوش چرا شکلات میخوری؟» و شاید این شایع ترین گوشزدی باشد که افراد مبتلا به آکنه از دیگران می شنوند.

جوش و آکنه


واقعیت این است که نقش رژیم غذایی در ایجاد یا تشدید آکنه هنوز به اثبات نرسیده است. گرچه گزارشاتی نیز موجود است که خوردن مداوم غذاهای خیلی چرب، شیرینی زیاد، سس مایونز، خامه، شکلات، گردو، بادام، فندق، خرمالو، موز، پسته، تخمه، چیپس، پفک، نوشابه، نارگیل، تخم مرغ و به تعبیری، همه آنچه که در قنادی و بقالی یافت می شود، را در بروز و تشدید آکنه موثر دانسته است. اگر از دست این جوش های لعنتی به ستوه آمده اید، برای احتیاط به جای خوردن اینها از سبزیجات و میوه های تازه استفاده کنید. استفاده از اسفناج، هویج، شاهی و گوجه فرنگی را به شما توصیه می کنیم. سعی کنید خوردن چای و ادویه جات را بسیار محدود کنید. عامل مهم دیگری که اثر آن در تشدید آکنه به اثبات رسیده، تماس های شغلی است.
آکنه در کسانی که به علت شغلشان با روغن های حیوانی و یا معدنی تماس دارند و یا در معرض هوای بسیار گرم و یا بسیار سرد هستند با شدت بیشتری بروز می کند. افرادی که شغل های پر استرس دارند یا اینکه اصولا از نظر تیپ شخصیتی مضطرب محسوب می شوند معمولا دچار آکنه های شدید می شوند.
اگر خود استرس عامل این تشدید نباشد، حداقل این است که افراد مضطرب معمولا بیش از حد صورت خود را دستکاری می کنند و این امر خود باعث تشدید بیماری می شود.
از دیگر عوامل موثر، لوازم آرایشی، اختلال غدد درون ریز، تعریق زیاد، برخی داروها مانند کورتیزول، هورمون های مردانه، قرص های ضدبارداری، لیتیوم و باربیتورات ها را می توان نام برد. خلاصه اینکه شاید بتوان گفت که قسمت خیلی ها این طور مقرر شده که در سنین نوجوانی گرفتار این معضل پوستی شوند.

روش خلاص شدن از شر آکنه

اگر پوستتان چرب است روزی ۱ بار به آرامی پوست خود را با صابون غير معطر (ترجیحا صابون های آنتی باکتریال) بشوئید. به این ترتیب که صورت خود را از کف بپوشانید و ماساژ دهید تا صابون در منافذ پوست نفوذ کند و چربی های تجمع یافته و آلودگی ها را از بین ببرد .پوست خود را ماساژ دهید. ماساژ باعث تخلیه چربی پوست می شود و از تجمع آن جلوگیری می کند. علاوه بر این ماساژ جریان خون پوست را بهبود می بخشد. بعد از ماساژ صورت خود را با آب گرم بشویید تا چربی آن گرفته شود و بعد بلافاصله مقداری آب سرد به پوست خود بپاشید تا منافذ آن بسته شود. پس از این کار پنبه ای را به گلاب یا آبلیمو آغشته کنید و سطح پوستتان را با آن پاک کنید. گلاب و آبلیمو اثر قابض دارند و باعث افزایش گردش خون می شوند.
اگر پوستتان خیلی چرب است هفته ای یک بار از ماساژ با سرکه سیب استفاده کنید تا چربی پوست کاهش یابد. برای این کار سرکه سیب را با همان مقدار آب مخلوط کنید و روی پوست خود بمالید و ماساژ دهید و بعد از چند دقیقه پوستتان را بشوئید . آسودگی روانی داشته باشید. خواب خوب و مرتب داشته باشید، به میزان لازم استراحت کنید و از عصبانیت بپرهیزید.
از مالیدن یا ترکاندن جوش ها و آکنه ها خودداری کنید. جوش های چرکی را نباید با فشار خالی کرد. برای خالی کردن آنها دستگاه های مکنده ای وجود دارد که جوش ها را در شرایط کاملا استریل تخلیه می کند . موهایتان را حداقل ۲ بار در هفته با شامپو بشوئید. اجازه ندهید که موهایتان روی صورت بیاید. حتی در شب و به هنگام خواب موی کثیف و چرب باعث پخش چربی و باکتری ها می شود. تعریق در ۱۵ درصد افراد باعث تشدید آکنه می شود. پس از کار کردن در هوای گرم و مرطوب و پختن غذا و ورزش، عرقتان را بشوئید و در اسرع وقت چربی را از بدن و صورتتان پاک کنید برای آرایش کردن از مواد آرایشی روغنی و چرب استفاده نکنید. زیرا این مواد می توانند فولیکول های مو را مسدود کنند و باعث ایجاد و یا تشدید آکنه شوند. خصوصا افرادی که پوست چربی دارند باید از کرم های مرطوب کننده و حتی ضد آفتابی استفاده کنند که فاقد چربی باشد.
آرایش را روزی ۲ بار از صورت خود با آب و شیر پاک کن های فاقد چربی و سازگار با پوست پاک کنید. قبل از استفاده از مارک جدید لوازم حتما آن را روی بازوی خود تست کنید تا مطمئن شوید که پوستتان به آن حساسیت ندارد.

جوش و آکنه


اشعه ماوراء بنفش خورشید، باعث بهبود ضایعات می شود اما در ۱۰. درصد افراد باعث تشدید علائم می شود . در زمان قاعدگی حساسیت غدد چربی دختران نسبت به هورمون های جنسی مردانه افزایش می یابد و این باعث افزایش چربی پوست در آنها می شود. برای جلوگیری از بروز یا تشدید آکنه در این زمان باید پوست خود را با صابون بشوئید و پس از شستشو پوستتان را با پنبه آغشته به محلول های الکلی موجود در بازار که حاوی آنتی بیوتیک هستند پاک کنید و همیشه از حوله تمیز و خشک استفاده کنید زیرا باکتری ها این توانائی را دارند که به سرعت در حوله های مرطوب رشد کنید.
از ورزش و پیاده روی غفلت نکنید. اگر هر روز صبح ۳ کیلومتر پیاده روی و بعد از آن دوش بگیرید متوجه می شوید که پس از مدت کوتاهی بسیاری از جوش ها برطرف شده و پوستتان بسیار شاداب تر می شود. حرف اخر آکنه را نباید یک عارضه جزئی و کم اهمیت تلقی کنید زیرا می تواند فشارهای عصبی فراوانی را برای فرد ایجاد کند. حتی ملایم ترین انواع آکنه دست کم یک سال باقی می ماند. مدت بیماری در برخی افراد به ۱۰ سال و حتی تا آخر عمر نیز رسیده است. در صورت طولانی شدن مدت آکنه فرد اعتماد به نفس خود را از دست می دهد و تصور بدی از ظاهر خود پیدا می کند. درمان در اغلب موارد موثر است اما نیاز به حوصله و صرف وقت فراوان دارد.
در بسیاری از افراد بیماری پس از دوران بلوغ و نوجوانی خود به خود برطرف می شود. آکنه اغلب به صورت نقاط سرسیاه، نقاط سرسفید و جوش های چرکی بروز می کند. از مالیدن یا ترکاندن جوش ها و آکنه ها خودداری کنید. جوش های چرکی را نباید با فشار خالی کرد. برای خالی کردن آنها دستگاه های مکنده ای وجود دارد که جوش ها را در شرایط کاملا استریل تخلیه می کند.

4306
0
 
7
دیدگاه ها