مورد علاقه ها 0

خواص شگفت انگیز گل نسترن در درمان بیماری ها

خواص گل نسترن

گل نسترن Dog rose نام علمی Rosa canina

نسترن که در کتاب های قدیمی به نام نسرین، نسترون و نستر نیز نامیده شده است درختچه کوچکی است که در حاشیه جنگل ها، چاه ها و گودال های آب می روید و ارتفاع آن به حدود سه متر می رسد.
برگهای آن دارای برگچه به رنگ سبز سیر است. گل نسترن مانند گل سرخ بوده و به رنگهای سفید، صورتی و سرخ می باشد که به حالت منفرد و یا مجتمع ظاهر می شود.
میوه آن بیضی شکل و به رنگ قرمز تیره یا روشن است که به نام سای نورودون Cynorhodon خوانده می شود. جدار داخلی میوه دارای الیاف باریک و ابریشمی است که در آن فندقه های سختی جا دارد. سای نورودون پس از خشک شدن دارای طعمی قابض و کمی شیرین با بوئی ضعیف می باشد.

ترکیبات شیمیایی گل نسترن

قسمت گوشتدار سای نورودون دارای مقدار زیادی ویتامین C، اسید سیتریک، اسید مالیک، قند و تانن است.
دانه های آن دارای حدود ۱۰٪ روغن بوده که به رنگ زرد کمرنگ متمایل به قرمز و دارای بوئی مطبوع می باشد. البته دانه ها سمی است.
خواص نسترن و غنچه آن

صور داروئی گل نسترن

۱) دم کرده: ۵۰ گرم سای نورودون را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و سپس آن را صاف کنید.
۲) جوشانده: مقدار ۵۰ گرم سای نورودون را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی برای مدت ۱۰ دقیقه بجوشد سپس آن را صاف کنید. این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسکوربوت (کمبود ویتامین C) به کار می رود.
۳) جوشانده غليظ: مقدار ۵۰ گرم سای نورودون را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن نیم لیتر شود سپس آن را صاف کنید. این جوشانده بسیار ادرار آور بوده و برای برطرف کردن حبس البول بکار می رود.
۴) گرد سای نورودون: مقدار مصرف این گرد نیم تا ۱ گرم می باشد و به عنوان ضد بیماری اسکوربوت مصرف می شود.
۵) مربای سای نورودون: ابتدا باید سای نورودون را به خوبی تمیز کرده، پوست، الیاف داخلی و دانه ها را از آن خارج کنید و در داخل ظرفی که سرکه دارد بریزید و بهم بزنید تا نرم شود سپس آن را کوبیده و با الک صاف کنید، و قسمت صاف شده را با یک و نیم برابر وزنش قند یا شکر مخلوط کرده و بپزید تا به صورت خمیر یکنواختی درآید.
۶) شربت نسترن: یک کیلوگرم سای نورودون را با ۲۵۰ گرم نبات کوبیده یا شکر مخلوط کرده و یک و نیم لیتر نیز عرق نعناع به آن اضافه کنید و در جای گرمی بگذارید بماند. البته هر روز آن را تکان دهید بعد از دو هفته آن را صاف کنید. مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار در روز است.
۷) عرق نسترن: یک چهارم لیوان از عرق نسترن را با یک لیوان آب مخلوط کرده، سپس آن را شیرین کنید. از این شربت می توانید چند لیوان در روز بنوشید.
خواص گل نسترن

خواص طبی گل نسترن

گل نسترن از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است
١- سرشار از ویتامین C می باشد. در صد گرم آن ۶۰۰۰ میلی گرم (۶ گرم) ویتامین C وجود دارد در حالی که ۱۰۰ گرم پرتقال فقط دارای ۵۰ میلی گرم ویتامین C است بنابراین مقدار ویتامین C گل نسترن ۱۲۰ برابر پرتقال است.
۲- درمان کننده حبس البول است.
۳- بوی بد بدن را دفع می کند. آنهائی که عرق زیاد میکنند و بوی بد می گیرند باید تن خود را بعد از حمام کردن با دم کرده گل و برگ نسترن آبکشی کنند.
۴- آرام کننده اعصاب است.
5- اسهال را برطرف می کند. دم کرده آن را حتی می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.
۶- خونریزی از سینه را بند می آورد.
۷- سنگ و ورم کلیه را رفع می کند.
۸- الیاف داخلی سای نورودون ضد انگل است مخصوصا کرم اسکاریس را و در این مورد باید نیم گرم آن را مخلوط با عسل خورد.
9- اگر در ادرار آلبومین وجود داشته باشد برای برطرف کردن آن از دم کرده این گیاه استفاده کنید.
۱۰- تقویت کننده کلیه است.
۱۱- بی خوابی را برطرف می کند.
 
مشاوره رایگان روابط جنسی

مشاوره رایگان

جهت مشاوره رایگان شماره تلفن همراه خود را ثبت نمایید.



۱۲- در رفع غم و غصه مؤثر است.
۱۳- انقباض ماهیچه های معده را برطرف می کند.
۱۴- سرعت جریان خون را در پوست زیاد کرده و باعث لطافت پوست می شود.
۱۵- برای رفع طپش قلب از دم کرده آن بنوشید.
۱۶- معده را تقویت می کند.
۱۷- مصونیت بدن را در مقابل بیماریها بالا می برد.
۱۸- برای ترمیم شکستگی استخوان و رفع ورم مقعد ضمادی از برگ این گیاه درست کرده و روی قسمت شکستگی یا تورم قرار دهید.
۱۹- چون گل نسترن شیرین است حشرات را به خود جذب می کند مخصوصأ حشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynips که در صورت نیش زدن، برجستگی های کوچکی پوشیده از تار و به رنگ سبز مایل به قرمز در آن به وجود می آورد که به نام (به دگار) Bedegar معروف است که خواص طبی مهمی دارد. مخصوصا برای بیماران مسلول تقویت کننده بوده و مانع عرق کردن می شود؛ و همچنین مقدار آلبومین در ادرار را کم می کند. (به دگار) اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.
خواص گل نسترن

مضرات نسترن

نسترن به هیچ وجه خطری ندارد و همه می توانند از آن استفاده کنند ولی همانطور که گفته شد دانه های آن سمی است و نباید مصرف شود.



1621
0
 
6
دیدگاه ها